Inspiratii pentru invitatiile tale de nunta

Share

Sezonul nuntilor se apropie si m-am gandit sa scriu cateva lucruri despre sigilii, sigilii din ceara adevarata, realizate handmade de noi in atelier, ceara topita si apoi inscriptionata cu intialele mirilor sau un simbol care te reprezinte… #craftmanship #traditie #handmade.

Nu ascund ca ma pasioneaza subiectul si imi place foarte mult ideea, intr-o lume digitalizata, in care totul se face pe calculator si se comunica electronic…. mi se pare o gura de aer proaspat sa poti aduce aceasta tusa personala papetariei de nunta, botez sau orice eveniment important pe care vrei sa-l anunti. Utilizarea sigiliilor din ceara este sinonima cu papetaria de calitate ce ofera fiecarei scrisori sau invitatii o eleganta deosebita.

Personalitati remarcabile incepand cu regele Louis XIV si Coco Chanel au folosit ceara si sigiliile  pentru personalizarea papetariei sau decorarea sticlelor de parfum (in cazul lui Coco). Nume mari din industria fashion-ului folosesc acest accesoriu chic in decorarea corespondentei oficiale, a invitatiilor pentru lansari, etc.

 

Poti alege sa folosesti la personalizarea sigiliului atat un font cursiv, de mana (English handwriting de exemplu) cat si un font vintage, medieval foarte potrivit pentru evenimente ce se desfasoara in locatii speciale (castele, palate sau  locatii cu un design in acest stil).

Si daca ai un simbol la care te-ai gandit (cum este de exemplu acest copac al vietii sau Cupidon)  si care ti-ar placea sa iti innobileze corespondenta, ne poti spune si asa vom face… pentru ca frumusetea acestei idei este ca putem customiza foarte mult si putem face invitatiile care chiar sa va reprezinte.

Sigiliile arata minunat pe o hartie mata, usor texturata sau pe hartie manuala (arunca un ochi sa vezi minunata hartie amalfitana care se potriveste minunat in acesta tematica). Tot ce arata cat mai natural, mai putin prelucrat se poate utiliza cand te-ai gandit sa folosesti un sigiliu de ceara personalizat.

 

Daca te mai gandesti ca avem atat de multe culori pe care le putem folosi la realizarea sigiliilor, de la cele mate – ivory, rosu, albastru, mov; perlescente: ivory, roz, bleu sau metalizate auriu, argintiu.

Sper ca ti-am fost de folos si  iti doresc multa inspiratie…

Monica

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *